Костов: Не помня за колко продадохме "Нефтохим"

Сделката може да послужи за дисертация, смята лидерът на ДСБ

Костов: Не помня за колко продадохме "Нефтохим" | StandartNews.com

София

Лидерът на ДСБ Иван Костов е забравил цената, срещу която оглавяваното от него правителство продаде "Нефтохим" на "Лукойл". "Не помня, честно. Освен това не разбирам какъв е смисълът да се говори по този въпрос", допълни лидерът на ДСБ пред Нова телевизия.

Според Костов сделката не е била грешка. "Не съжалявам, защото по това време "Нефтохим" бе едно губещо държавно предприятие. Всъщност продажбата може да послужи като тема за дисертация".

Според Костов и Софийският административен, и Върховният административен съд трябва да се произнесат по сагата „Лукойл”, но не било ясно кога ще стане това. "С решението на Върховния административен съд се препятства проверката дали „Лукойл” участва в източването на ДДС и акцизи и дали има укриване на данъци. Говорим за „Лукойл Нефтохим”, а не за „Лукойл България”, уточни Костов.
 
По думите на бившия премиер ефектът след действията в „Лукойл” е цените на горивата да паднат с 15-20 стотинки.

Костов прогнозира още, че кризата в България ще се задълбочи. "Не ме интересува световната криза толкова, а какво ще се случи в страната. Всички знаци сочат, че няма да ни се размине. Българските семейства имат антикризисно поведение - всички затягат коланите".

Стандарт Нюз

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай