БСП внася вота на недоверие

БСП внася вота на недоверие | StandartNews.com

Парламентарната група на "БСП за България" ще внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", но ще го направи без ДПС. Темата на вота остава провалът в борбата с корупцията. Конкретната политика, заради която ще бъде внесено искането обаче се очаква социалистите да обявят днес.

Изпълнителното бюро на БСП вече е подготвило и разгледало мотивите за вота на недоверие. От червените обаче решиха да внесат вота сами в парламента. Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви по-рано, че са проведени разговори с ДПС, по повод възникнали принципни различния след изказването на почетния председател на партията Ахмед Доган на годишната среща на партията в навечерието на Нова година.

Повод за тях са думите на Доган, че в момента няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, както и призива да се пази стабилността и сигурността на страната.

Според Нинова основният генератор на нестабилност е правителството на Бойко Борисов. От ДПС обаче обявиха, че ще подкрепят вота на недоверие и ще гласуват "против" правителството, но със свои мотиви и аргументи.

От своя страна управляващите не са притеснени от предстоящия вот на недоверие. Председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов го определи като тактическа грешка и пропаганда на соцалистите, която няма никакво основание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай