11:05 ч.

07.02.18

2 мин.

0

6

0

БСП трети път гони Добрев от парламента, Кирилов и Караянчева го бранят

от редактор |

БСП трети път гони Добрев от парламента, Кирилов и Караянчева го бранят

За трети път БСП поиска отстраняването от пленарна зала на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Тон даде депутатът Иван Ченчев.


"Във връзка с решение №2 от 30 януари 2017 година по конституционно дело №8 от 2017 г. и без да упражнявам фиксация в никого, а с вяра в правотата на Конституционния съд ви призовавам, г-жо председател, да отстраните от зала гражданина, вече в това му качество, Делян Александров Добрев", заяви депутатът Иван Ченчев.


В отговор на това думата взе Данаил Кирилов, който разкри, че в ПГ на ГЕРБ са разработили специална бланка за нарушение на правилника на Народното събрание.


"За пореден път грубо се нарушава правилника на НС. Ние сме разработили бланка, в която ще вписваме името на всеки, който е нарушил правилника. С тази бланка ще сезираме парламентарната Комисия за конфликт на интереси и тя ще трябва да наказва нарушителите. Моля, това мое изказване също да се счита за сезиране на комисията", заяви Кирилов.


От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че решението на КС не засяга статута на Делян Добрев като народен представител и на практика потвърждава, че такъв правен казус понастоящем не съществува.


"Към момента в НС няма валидна оставка на народния представител, по която парламентът да се произнесе. Нямам основание да отстраня г-н Добрев, той е пълноправен народен представител", каза още Цвета Караянчева.


"Колегите от БСП са недоволни от постигнатото вчера споразумение от кабинета на премиера Бойко Борисов за допълнителни реформи в енергетиката", защити се Делян Добрев.


"Може би се чувстват уязвени и за да не се случат тези реформи искат по някакъв начин да успеят да ме отстранят от зала", каза той.


"Моят експеримент с червените вратовръзки, днес е още по-червена, се оказа успешен. Крайният резултат е, че колегите от ляво като видят червено, ако не се носи от техен колега, реагират като бик на червено", коментира още Делян Добрев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:13 · 08.02.2018
Стига с това застрояване червени и алени комунисти
Потребител · 13:33 · 07.02.2018
Какви бяха червените кочини знаем всички,хайде червени-отстранете Нинова за приватизацията на Техноимпекс,оня ваш депутат купувал цигански гласове,Елена Йончева за участие в офшорни фирми и извличане на изгоди за много хиляди левове или евра,хайде,дайте веднъж пример.
Потребител · 12:22 · 07.02.2018
До горе коментиращото прасе. Кочината съществува само в твоята кратуна, мисленето ти показва, каква долна, и заядлива душица носиш.
Потребител · 12:00 · 07.02.2018
Така е в кочината на Буда Амфетамянов Бухалков - приматите дават интервюта, чалгаджиите и кючекчийките са "звезди", проститутките са хайлайф, а педалите са на ръководни постове в кочината !!!Тъжно, СЕДЛАРОВ, Тъжно !!!!
Потребител · 16:47 · 07.02.2018
@Потребител И господарите от запад го преизбират и назначават за губернатор или някой си мисли, че има чесни избори и се броят резултати в колониите.
Потребител · 16:49 · 07.02.2018
@Потребител Интересното е, че и на псевдопатриотите им се услади софрата - за застрояване на Пирин мечтаят.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент