Борисов: Подавам оставка понеделник или вторник

Борисов: Подавам оставка понеделник или вторник | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов обяви, че в първия работен ден правителството депозира оставката си.

"Да поздравим победителите в днешния вот - г-н Радев и г-жа Йотова. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Да поздравя колегите от ДПС, които помогнаха да спечели г-н Радев, да благодаря на колегите от БСП, които направиха възможно това да се случи", каза Борисов.

"В първия работен ден ще депозираме оставката на кабинета", съобщи Бойко Борисов.

От резултатите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство, заяви Борисов. Няма дори мнозинство за приемането на бюджета.

Борисов смята, че свикването на Велико Народно събрание вече е задължително.

Загубата на ГЕРБ е категорична и ясна, разбира се, че проблемът си е в нас, заяви още той.

„Оттук нататък ще подкрепяме тези политики, които считаме за правилни; ще си направим добър анализ вътре в партията; ще направим добри анализи на кметовете по страната и ще им потърся много сериозна отговорност. Защото за тези две години ние не можем да направим трети компромис. Забравих да честитя и на Радан Кънев, направи всичко възможно дясното да се разбие", коментира Борисов.

По думите му в коалицията БСП - ДПС могат да го вземат и него.

„Референдумът – въпреки много условности, той ясно показа, че над 3 милиона и половина желаят промяна. Мисля, че вече свикването на Велико Народно събрание е задължително. Явно е, че политическата класа в този начин на управление нещо не е добре, хората се чувстват неудовлетворени", добави още той.

„Считам, че субсидията за политическите партии само ще даде възможност след това олигарсите с черни пари да участват в изборите. Нека да знаем в коя партия кой олигарх какви пари е дал. Затова – нула лева. Където е един, там и нула. Така че да отидем на нула лева, мажоритарен вот и да се намали броят на депутатите – и по трите въпроса ще действаме с цялата си мощ", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай