България е надежден партньор в гарантирането на общата сигурност на ЕС

България е надежден партньор в гарантирането на общата сигурност на ЕС | StandartNews.com

"Вярвам че и днес България е надежден партньор в гарантирането на общата сигурност на Европейския съюз. Българските служби могат да координират успешно реализации на международни акции за борба с тероризма, трансграничната организираната престъпност, трафика на наркотици, хора и фалшиви пари, както в ЕС, така и извън него". Това написа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата с Роб Уейнрайт.

"За мен беше чест да присъствам днес на срещата при премиера Бойко Борисов с моя голям приятел и приятел на България – директора на Европол Роб Уейнрайт. Припомнихме си успешния период, в които работихме заедно и десетките съвместни операции", отбеляза той.

Европол подкрепя усилията на България в борбата с организираната престъпност и корупцията, коментира по-рано Уейнрайт. "Днес бях впечатлен от напредъка, постигнат от България и особено в последната година в установяването на бюрото за борба срещу контрабандата. Резултатите вече се появяват. Радвам се, че Европол е допринесъл за борбата на България срещу организираната престъпност, трафика на хора и контрабандата на цигари, както и в други области", добави той.

"Също така съм тук, за да помоля за вашата подкрепа, за да помогнем България да продължи усилията си в борбата срещу корупцията и организираната престъпност, да продължи постигнатия напредък и да постигне напредък в рамките на механизма за проверка и сътрудничество", продължи представителят на Европол.

Ще бъдат изпратени двама български офицери, които ще имат ръководна роля в двата центъра на Европол по тероризъм и по трафик на хора. Това съобщи по-рано премиерът Бойко Борисов след срещата си с Роб Уейнрайт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай