13:50 ч.

06.08.16

1 мин.

3924

2

0

Втори сме в света по пиратство в интернет

от редактор Росана Манева |

Втори сме в света по пиратство в интернет

България е на второ място в света по нарушаване на авторските права и пиратството в интернет. Това сочи изследване на IT компанията MUSO, която публикува годишният си доклад за защита на авторските права и съдържание в световната мрежа за 2015 г.


Незавидното първо място се заема от Литва с 46,3% пиратско съдържание. България е с 27,43% и на трето място Латвия с 24,54%., съобщава БГНЕС. Следват Хърватия, Испания, Гърция и Сърбия - с по около 22% пиратско съдържание, Ирландия, Румъния и Швеция – с по около 19%. В Русия и Канада числата съответно са 110% и 11%.


Нисък процент на интернет пиратство има в САЩ – 5%, а най-ниското в света е в Германия – там само 1,71%. от потребителите използват пиратско съдържание в интернет пространството.


В своето изследване IT компанията MUSO е включила 14 000 значими торент и стрийминг сайтове, откъдето се сваля различно съдържание.


Само през 2015 г. през тези сайтове е имало 141 млрд. посещения.


В заключение от MUSO посочват, че онлайн пиратството продължава да вилнее, въпреки правните възможности за защита на авторските права. Всеки ден потребителите на интернет по света посещават пиратски сайтове поне 100 млн. пъти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:20 · 06.08.2016
Да ти еба майката промит мозък стига си спамила под всяка статия с глупавата ти книга!
Завещавам Ви здраве · 15:11 · 06.08.2016
... бестселъра за здраве - книгата Завещавам Ви Здраве - търси в Гугъл - www . zaveshtavamvizdrave .  com
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент