СДВР ще пази гей-парада утре, ще има промени в движението в София

СДВР ще пази гей-парада утре, ще има промени в движението в София | StandartNews.com

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) взема мерки за опазване на реда в столицата заради няколко обществени мероприятия, които ще се проведат в събота. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Първото шествие е заявено с начален час 14 часа, сборен пункт пл. „Народно събрание" и маршрут по бул. "Цар Освободител" до пл. „Независимост", по бул. „Княз Ал. Дондуков", бул. „Княгиня М. Луиза", бул. „Витоша" до НДК, пл. „България". Посоченият час на приключване е 16.30.

За времето от 16 до 22 часа е организирано шествие (т. нар. София прайд), участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия - „Княжеска градина" и ще преминат по бул. „Цар Освободител", бул. „Васил Левски", ул. „Ген. Йосиф Гурко", ул. "Г.С.Раковски", бул." Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. „Цар Освободител" до Паметника на Съветската армия", където мероприятието ще приключи.

От 17 до 20 часа в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе митинг - събрание.

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в шествие, които ще се придвижат по бул. „Патриарх Евтимий", ул. „Граф Игнатиев", бул. „Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор „А" на Национален стадион „Васил Левски" , по алеята покрай сектор „Г" на стадиона до езеро „Ариана" в Борисова градина, където събирането ще приключи.

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД „Национална полиция" ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания. Съгласно българското законодателство, в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай