СДВР с поздрав към абитуриентите

СДВР с поздрав към абитуриентите | StandartNews.com

Специален поздрав към абитуриентите, които от 24 до 30 май ще залеят улиците на София, отправи Столичната дирекция на вътрешните работи. С пост в социалната мрежа от СДВР предупреди младежите какво не трябва да правят, за да приключи празникът им безаварийно. Столичните полицаи пуснаха и видео с най-честите нарушения, които зрелостниците правят по време на тържеството си.

"Уважаеми абитуриенти , за да няма инциденти ...

Спазвайте закона за движението по пътищата и се погрижете за безопасността на всички!", започва фейсбук постът на СДВР. В съдържа 6 съвета, "за да остане празничното настроение":

"Не управлявайте автомобилите с несъобразена скорост и не правете опасни маневри. Спазвайте предимството и не преминавайте на червен сигнал на светофара. Не се показвайте през люковете и не сядайте на рамките на вратите на автомобилите", съветват столичните полицаи. Преди ден стана ясно, че за показване през прозореца на колата КАТ ще наказва с 50 лв. и провинилия се абитуриент, и шофьора.

"Не се качвайте повече, от колкото автомобилът може да побере на седящите места. Не се доверявайте на неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол, наркотични или други упойващи вещества", напомня още СДВР. И предупреждава: "Не подавайте неразрешени светлинни и звукови сигнали към останалите участници в движението, главно към пешеходците, не се дръжте агресивно на пътя!"

СДВР Ви поздравява и Ви пожелава на добър час! #СДВРстолична, завършва съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай