Съдът: Ангел от Катуница е прегазен умишлено

Съдът: Ангел от Катуница е прегазен умишлено  | StandartNews.com

Пловдив

Шофьорът на микробуса, който миналата седмица прегази 19-годишния Ангел Петров от пловдивското село Катуница остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”. Това постановиха магистратите от Пловдивския окръжен съд, след като изтече 72-часовото задържане на 55-годишният Симеон Йосифов.

Според решението на съда Йосифов съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров. Инцидентът е станал, когато все още не е било тъмно, а колата е била със запалени фарове. В микробуса с Йосифов са били още четирима души.

Съдът прие за неоснователно възражението на защитата, че не се касаело за умишлена проява. "То се опровергава от свидетелските показания, които недвусмислено навеждат на съзнателно и целенасочено ускоряване на движението на управлявания от дееца микробус срещу пострадалия, и то в момент и по време, когато той е бил в близост до превозното средство и съвсем видим за водача", пише в съобщението на съда.

В Съдебната зала мъжът, който е ром, заяви, че съжалява за смъртта на момчето, но по думите му изобщо не го видял в тъмното. В петък, когато се разигра трагедията с катастрофата пред очите на приятелите на Ангел, шофьорът Симеон твърди, че след удара, помислил, че е блъснал куче, затова не спрял, а продължил пътя си.

Изобщо не предполагах какво се е случило, заяви пред магистратите убиецът на младежа Казва още, че не се е криел от властите, а отишъл в Турция да купи 100 кашона веро, за да ги закара след това на панаир в Гърция.

По отношение на хората, които са били вътре с него в микробуса по време на злополучната нощ, той заяви, че не познава никого от тях и поясни, че един комшия го бил помолил да ги закара до Столипиново.

"Нямам нищо общо с този Киро, даже не го познавам", каза по отношение на  Кирил Рашков шофьорът. Той уби 19-годишният Ангел пред очите на очевидци миналия петък вечер. Според свидетелите на случилото се в буса с него са пътували приближени на Кирил Рашков, известен като Цар Киро.

Часове след трагедията с Ангел, в Катуница почина и 16-годишният Павел, който бе участник в първия протест срещу случилото се в Катуница.

Смъртта на двете деца отключи вълна от недоволство в цялата страна, като на места прерасна в масови безредици, а ситуацията в районите със смесено население е силно напрегната и е на път да прерасне в  етнически конфликт.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай