Почина съпругата на Ангел Бончев

Почина съпругата на Ангел Бончев | StandartNews.com

София. Една от жертвите на "Наглите" - Камелия Бончева, почина след мъчителна борба с рака. През последните месеци тя е получила усложнения на отделителната система, бъбреците й са отказали. Според близките й тежкото заболяване се е отключило след отвличането, което преживя преди 4 години.

През 2008 г. Камелия бе похитена при предаването на откупа за съпруга й Ангел Бончев, който бе отвлечен преди нея. Той бе освободен и трябваше да преведе на фондация „Утре за всеки" 157 000 евро, за да спаси жена си. На 19 април тази година съдът реши, че откупът трябва да бъде върнат на семейството от организацията, тъй като е даден под натиск.

На 2 април 2012 г. бандата на „Наглите" бе осъдена на първа инстанция от Софийски градски съд за извършването на общо 12 похищения. За виновни бяха признати само половината от групата за отвличания. Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев и Даниел Димитров получиха по 18 години, а Любомир Димитров бе осъден на 15 години затвор. Останалите подсъдими - Павел Петков - Прасето, Цветозар Славчев - Църо и братята Радослав и Митко Лебешковски, бяха признати за невинни в участие в организирана престъпна група, както и за отвличания.

Поклонението пред тленните останки на Камелия Бончева ще е на 28 декември от 11 часа в църквата "Свети Седмочисленици".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай