18:25 ч.

08.09.18

1 мин.

0

4

0

Опасният участък от пътя Своге-София е с нов асфалт и маркировка

от редактори |

Опасният участък от пътя Своге-София е с нов асфалт и маркировка

Участъкът от път II-16 Своге-София, където стана ужасяващата катастрофа със 17 жертви, е с подменен износващ асфалтов пласт и с шумяща маркировка за повишаване безопасността на движение. Обновена е отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска.


През следващата седмица започва одит по пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на близо 82-километров участък на второкласния път през Искърското дефиле от лицензирани външни одитори по пътна безопасност. Въз основа на техните заключения ще бъдат взети решения какви допълнителни ремонтни дейности трябва да бъдат предприети и мероприятия, свързани с повишаване безопасността на движение, включително и с поставянето на допълнителни ограничителни системи и пътни знаци.


Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата - чл. 48, т. 1, „б", в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура" отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в границите на населените места, съобщават от АПИ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:03 · 09.09.2018
Обратния вираж коригирайте бе идиоти ! и ако е възможно поизправете радиуса на завоя ! Мама ви деева мързеливска !
Потребител · 05:21 · 09.09.2018
НАЙ-ОПАСНТЕ : 1. ЗАВОЯТ 2. ОБРТНИЯ ВИРАЖ 3. БОДЮРИТЕ ....О С Т А В АТ !!!
Потребител · 21:01 · 08.09.2018
Тия защо се правят на ифиоти? Нима маркировката ще птедотврати катастрофа? Не маркировката и асфалта
а путищата- убийци убиват хората! Пътищата- убийци праввт катастрофите! И оня дето теже лентичките на пътищата- убийци!
Потребител · 20:32 · 08.09.2018
опасни участъци има хиляди ама софийските мангали не ги интересува България. грижа ги е само за софия и около нея. дори османската империя не е ограбвала така България, щом са правили училища,читалища, театри...а сега общините са с вързани ръце, без пари и мангалите им прехвърлят всички разходи които не касаят софия
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент