Митрополит Николай с Почетен знак за лидерство

Митрополит Николай с Почетен знак за лидерство | StandartNews.com

Пловдивският митрополит Николай стана носител на Почетния знак за лидерство на Института по лидерство към УниБИТ.

Тържествената церемония се състоя в Народната библиотека в присъствието на духовници от Светия синод, на зам.областния управител на Пловдив, на преподаватели, научни дейци, военни и общественици.
Наградите, в категория за духовност и за държавност, бяха връчени от проф. Стоян Денчев и проф. Светлана Шаренкова.

Митрополит Николай произнесе огнено слово за ролята на БПЦ в отстояването на държавността и за силата на духовността във вековното ни развитие като нация.

"Лидерът е точният човек в точното място. Тази година на точното място и в точното време бяха тези двама лауреати –Пловдивският митрополит Николай и Омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова" обясни проф. Димитър Иванов мотивите на селекционна комисия за избора на носителите на приза.

В 12-годишната история на връчването на престижната награда сред носителите ѝ са били: президентите Жельо Желев, Георги Първанов, лидерите на ВМРО – Красимир Каракачанов и на ДПС – Ахмед Доган, столичният кмет Йорданка Фандъкова, пловдивскиат кмет Димитър Николов, българските патриарси Максим и Неофит, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, акад. Светлин Русев.

Наградите се връчват в чест на рождението на Стефан Стамболов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай