ГЛАС НАРОДЕН: 2,2 млн. българи са виждали шуробаджанащина

70% от народа се радва, че биха шута на Антон Тодоров-Мумията

ГЛАС НАРОДЕН: 2,2 млн. българи са виждали шуробаджанащина | StandartNews.com

2.2 милиона са пълнолетните българи, които казват, че знаят за случаи на шуробаджанащина в своята община. Напрежението между политици и журналисти от последните дни завършва с очевидно обществено порицание за политиците. Скандалите напоследък са поставили подкрепата за властта пред изпитание. Това са част от изводите от поредния независим от външно финансиране телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл" сред 800 души на възраст над 18 години.

41% отговарят с „да" на въпроса дали знаят за конкретен случай на уреждане на „свои хора" от страна на властта в своята община, а 56% отговарят „не". Тези 41% се равняват на около и над 2.2 милиона души. В такива въпроси не може да се очаква съвършена искреност и това означава, че числото вероятно е по-високо.

Не личат особени разлики според типа населено място. Симпатизантите на ГЕРБ споделят за случаи на шуробаджанащина в по-малка степен – вероятно това е естественият им защитен рефлекс като привърженици на управляващата партия.

Мнозинство от 69% одобрява оставката на Антон Тодоров, включително и сред симпатизантите на ГЕРБ. В дебата на Валери Симеонов с журналистите пък 62% са на страната на журналистите, а 18% са на страната на Симеонов. 5% не избират нито едната от двете опции. 56% смятат, че и Валери Симеонов трябва да подаде оставка, а 35% са на противоположното мнение. Сред противниците на оставката личат привържениците на управляващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай