Генерална репетиция за бунта

Хиляди излизат срещу сметките, подготвят се за Националния протест утре

Генерална репетиция за бунта | StandartNews.com

И днес на много места в страната хора излязоха на протести срещу високите сметки за ток. Според организатори в градовете днешните шествия са генерална репетиция за утрешния Национален протест.  Във Врана на обяд блокираха оживено кръстовище. По време на митинга в Пловдив имаше опит да бъдат запалени коли на електроразпределително дружество. Следобед на протест излизат в Русе и Свиленград.

Около 1000 души се включиха в протестното шествие във Варна. Там това е седмият пореден протест. Множеството премина през булевард „Мария Луиза” и го блокира. След това маршрутът беше към Катедрален храм „Св. Успение Богородично”, през бул. „Владислав Варненчик”, след което да премине и през бул. „Сливница” и накрая да завърши отново пред община Варна. Протестиращите развяват българското знаме и плакати. Шествите се провежда при засилено полицейско присъствие.

В Пловдив на в протеста участват около 300 души. Те преминаха през центъра на Пловдив, скандирайки „Пловдив събуди се” и „Елате с нас, протестът е за вас”. Пред сградата ЕВН хората скандираха „Мафия” и „Оставка”. Опит за подпалване на кола на ЕРП-то вдигна на крак полицията. Оглед показал, че колата е била залята със запалителна течност и подпалена. Щетите са само повърхностни. И тук протестът е при изключително засилено полицейско присъствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай