13:20 ч.

06.11.17

1 мин.

0

0

0

Наши ученици с 3 медала от олимпиада по астрономия

от редактор |

Наши ученици с 3 медала от олимпиада по астрономия

Васил Николов, Тодор Кюркчиев и Любомир Шойлев са се откроили сред 58 ученици от 12 страни


С три бронзови медала се върнаха български ученици от 22-та международна олимпиада по астрономия в Китай, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.


Васил Николов, Тодор Кюркчиев и Любомир Шойлев са се откроили сред 58 ученици от 12 страни, сред които България, Виетнам, Индия, Италия, Китай и Русия. Младежите са мерили знания в две възрастови групи - между 14 и 18 години, а надпреварата е била в три тура - теоретичен, практически и наблюдателен.


Състезанието се е състояло от 27 октомври до 4 ноември в град Уейхай, Китай. Последната за годината олимпиада в областта на астрономията ще бъде в Тайланд от 12 до 21 ноември, а България ще има трима представители, информират от МОН.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент