09:30 ч.

07.03.18

1 мин.

0

4

0

Прокурор: Лекарят, убил крадец, няколко пъти сменя показанията си

от редактор |

Прокурор: Лекарят, убил крадец, няколко пъти сменя показанията си

Лекарят, убил мъж, който се опитвал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадеца. Първоначално д-р Иван Димитров казал, че Жоро Джевизов го е нападнал с тръба. После твърдял, че е бил атакуван с табела. Според третата версия на медика крадецът хвърлил нож по него, което го принудило да започне да стреля. Изпразнил целия пълнител на незаконно притежаван пистолет. Само един от куршумите попаднал в тялото на Джевизов и го убил. Това обясни заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева в ефира на „Здравей, България".


„Стреляно е от близко разстояние в тялото на жертвата", каза още обвинителят.


Тя подчерта, че обвиняемият е значително по-едър и по-висок от крадеца и не е ясно защо не се е опитал да го залови, вместо да стреля по него.


„Убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила", каза още Андреева.


Според нея протестите, предизвикани от ареста на д-р Димитров, били предизвикани от спекулации. Андреева подчерта, че детайлите около престъплението са обявени няколко дни след извършването му, тъй като на разследващите е било нужно време да установят какво точно се е случило.


„Не сме се забавили. Разпитахме повече от 15 свидетели и изчакахме редица експертизи", поясни Андреева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:03 · 10.03.2018
НЯМА ЛО6О,ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ,КОИ КУМ ,КОИ СВАТ И НА БУЛКАТА БРАТ,ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО,НЕ БИ 4УДО ВИДЯЛО.
Потребител · 19:59 · 10.03.2018
МЕ4ТИ,МЕ4ТИ,НО ПОВЕ4ЕТО СТРУВАТ ДВА ЛЕВА СТАРИ ПАРИ,ПЪК И МУРГАВИЯТАПА6ИН Е БАЯ КОРАВ И НЕ ЗНАЕТЕ ПОСЛЕДВА6ТАТА МУ РЕАКCИЯ ПРИ СХВАТКА,ПРОСТО ТРЯБВА ДА СИ ЗАЯТ МЯСТОТО,А И БЕЛИТЕ В УЖНИТЕ 6ТАТИ МОЖЕ ДА СА БИЛЕ ПРАВИ В ГРАЖДАНСКАТА ВОИНА НА СЕВЕРНА АМЕРИКА.ДЕМОКРАCИЯТА Е ПРОСТО ЕДНА ХИМЕРА И КРИВО РАЗБРАНО ПОНЯТИЕ,ПРОСТО СЛОВОБЛУДСТВО.
Потребител · 12:48 · 07.03.2018
А прокуратурата как променя обстоятелства? Мирише на нагласени доказателства с цел задължителна присъда за назидание на стрелящите по партийния електорат.
Потребител · 09:52 · 07.03.2018
От мотивите става ясно, че крадеца е причакан, т.е. засада! Мое мнение, след като се употребява: „частната собственост е свещена и неприкосновена”, начинът по който ще я защитиш, е личен избор и никой по никакъв начин не може да го оспорва - това е „НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА”. А словесните „фокуси” са само с една цел – да не би ГЕРБ да загуби „гласовете” на циганите и крадците в избори. А циганите като брой все повече се увеличават. Префразиран Мартин Лутър Кинг – „мечтая да видя циганин за президент”. Това ли целят?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент