Франция подкрепя България за чакалнята на еврозоната

Франция подкрепя България за чакалнята на еврозоната | StandartNews.com

Франция желае България да се присъедини към преддверието на еврозоната. Това каза на пресконференция президентът на Франция Еманюел Макрон след Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

„Що се отнася до еврозоната, имаме механизъм за преддверието на еврозоната, ако България изпълни критериите. Франция желае България да се присъедини към преддверието на еврозоната. Днес всички условия са изпълнени, за да може България да се присъедини", коментира Макрон.

Той поздрави България за качеството на защита на българските граници. „Остават да се водят технически разговори между министрите. Мисля, че няма да е отговорно да се бърза с ангажименти, тъй като сме в процес да промяна на правилата. Отчитаме качеството на работата, която осъществи България", каза още Еманюел Макрон.

Той коментира и обтегнатите отношения между българските и европейските превозвачи.

"Благоприятно настроени сме към определени правила, като отчитаме спецификата на сухопътния транспорт в България, заяви Макрон. - Говорихме по различни теми, важни за България. Бих желал да осъществим напредък по тях. И аз съм поел ангажименти. Първата тема е пакет „Мобилност", която е много чувствителна. Бих желал да постигнем компромиси в идните месеци. Желаем задълбочена реформа в директивата за командированите работници. Благоприятно настроени сме към определени правила, като отчитаме спецификата на сухопътния транспорт в България. Мисля, че от гледна точка на календара, това ще стане през септември", коментира Макрон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай