Самолет с 66 човека се разби в Иран /ОБНОВЕНА/

Самолет с 66 човека се разби в Иран /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Ирански пътнически самолет с повече от 50 души на борда е катастрофирал в планините Загрос в южната част на страната, предава AFP.

Самолетът, който е осигурявал връзката по въздух между Техеран и град Ясудж, "се е разбил в район на близо 480 километра южно от иранската столица.

СиЕнЕн уточни, че загиналите на борда са 66 човека, оцелели няма.

Самолетът е бил Ей Ти Ар-72 (ATR-72) на самолетостроителна компания ATR - съвместно предприятие на компании Еърбъс (Airbus) и Леонардо-Финмеканика (Leonardo-Finmeccanica), световен лидер в производството на самолети с турбореактивни двигатели с до 90 места.

Хеликоптер, опитал се да стигне до мястото на катастрофата, не е успял да кацне заради лошите метеорологични условия, казаха спасителните служби по държавната телевизия.

Иранските медии съобщават, че командирът на разбилия се самолет през 2013 г. успява да приземи самолет с отказал двигател.

Последната тежка катастрофа с граждански самолет в Иран стана през 2014 г. - 39 души загинаха, след като самолет Ан-140 на иранската авиокомпания Сепахан (Sepaham) се разби малко след излитането си от летището в Мехрабаз, южно от Техеран. Самолетът трябваше да лети от Техеран до град Табас в Източен Иран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай