Ивет Лалова: Това пето място е много високо в кариерата ми

Ивет Лалова: Това пето място е много високо в кариерата ми  | StandartNews.com

Петата в Европа на 200 м - Ивет Лалова, заяви, че нарежда постижението си в Берлин на много високо място сред безбройните успехи в дългата си кариера. Причината е, че българката преодоля силна конкуренция, както и контузия, от която се възстанови дни преди първия си старт.

Лалова завърши пета в петото си поредно европейско първенство в последните 8 години, като влезе на финала след отлично бягане в полуфиналите и трето време.

"Поставям го на едно много високо място, защото знам колко много ми струваше да дойда тук, да участвам, да се лиша от удоволствието да бягам на 100 м, да имам смелостта да бягам на 200 м, знаейки, че няма да бъда в желаната форма. На много високо място е!", заяви Лалова пред bTV минути след като финишира и добави:

"През последните 2 месеца не се състезавах. Имах много здравословни проблеми и си ги донесох със себе си по някакъв начин, но пък бягах със сърце. Имаше много голяма емоция. Вчера (б.а. - на полуфинала) беше един преломен момент, защото не знаех колко мога да бягам, не знаех до колко тази контузия уби моята форма и я развали, защото моите планове бяха различни. Но трябва да се нагаждаме спрямо това, което се случва. Направих всичко възможно и съм наистина много доволна, че успях да стигна до пето място. Човек винаги може! Трябва да се радва!"

34-годишната Лалова заяви, че все още не мисли за следващия сезон и ще остане на пистата, докато участието в състезания ѝ доставя удоволствие.

"За следващия сезон още не мисля, но аз и миналата година не мислех за това европейско, пък ето, че съм тук и станах пета. Действам стъпка по стъпка, докато се наслаждавам, докато хората до мен ме подкрепят и обичам и се наслаждавам на своята работа, ще продължа да го правя".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай