БОК подкрепя финансово кампанията "Дари Гол"

БОК подкрепя финансово кампанията "Дари Гол" | StandartNews.com

На специална пресконференция днес бе анонсирано, че второто издание на благотворителната кампания на "Каменица Фен Купа" - „Дари Гол" ще бъде финално реализирано в село Кирчево, община Угърчин.

Събраните през миналия сезон близо 10 000 лева ще послужат за подпомагане на европейски проект за изграждане на футболен терен в селото. Дарението се прави в чест на националните шампиони от миналогодишното издание на Фен Купа – „Каталунците Кирчево", а строежът на терена трябва да започне до края на 2016 година.

В срещата с медиите участваха генералният директор на „Каменица" АД Марко Ниавро и Кирил Глушков - мениджър „Събития" на пивоварната компания. Рамо до рамо с тях бяха и генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов и кметът на Община Угърчин, под чиято юрисдикция попада Кирчево – Станимир Йотов.

„Появата на „Дари гол" бе израз на желанието ни да дадем допълнителен стимул на участниците в турнира, като превърнем всеки от тях в потенциален благодетел за българския футбол. За нас е чест и привилегия, да можем да подпомогнем развитието на най-популярния спорт в България", коментира Марко Ниавро.

Кампанията „Дари гол" стартира през 2014 г, паралелно с дванадесетото издание на Фен Купа. В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан по време на мачовете от на турнира, добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка. Акумулираните средства биват инвестирани в подобряване на футболната среда в града на националните шампиони.

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов също изрази радостта си от финалната реализация на проекта.

„Инициативата „Дари гол" се провежда под патронажа на Български олимпийски комитет и ние много се гордеем с това. Тази благородна инициатива заслужава подкрепата на всички хора и институции, чиято безкористна цел е да облагородяват спорта в България. Искам да ви споделя, че от тази година ние планираме да подкрепим благотворителната кауза и финансово. На малко по-късен етап ще ви разкрием точно как. По този начин ще я надградим и ще я превърнем в традиция, която да послужи за пример на всички, разкри генсекът на БОК Белчо Горанов.

Кметът на Община Угърчин Станимир Йотов, чиято подкрепа бе ключова за успешното финализиране на проекта, благодари на „Каталунците" за спечелването на благотворителния капитал за село Кирчево и на „Каменица" АД за светлия пример, който дават с тази инициатива.

„Много се радвам, че благотворителната инвестиция отива в Кирчево. Нашите момчета „Каталунците" наистина го заслужават. Пожелавам им да покорят още много върхове, а на нашите приятели от Каменица пожелавам още много успешни издания на тази страхотна инициатива", сподели Станимир Йотов.

Златните медалисти от Фен Купа 2015 – „Каталунците Кирчево" също присъстваха на събитието и изразиха радостта си от развоя на събитията: „Отдавна си мечтаем в Кирчево да има футболен терен, за да можем да тренираме близо до вкъщи и да провеждаме домакински мачове с приятелски отбори. След като се видяхме с Лео Меси и останалите ни идоли от Камп Ноу, вече втора наша мечта се сбъдва благодарение на Каменица Фен Купа. Този турнир наистина е „повече от футбол" и ние сме живо доказателство за това." В рамките на пресконференцията Кирил Глушков - мениджър „Събития" в „Каменица" АД разкри, че „Дари Гол" трупа капитал и през този сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай