СНИМКИ: Паркинги стават арт паркове в столицата

СНИМКИ: Паркинги стават арт паркове в столицата | StandartNews.com

София. Близо 30 места за паркиране в София днес сменят функцията си по време на PARK(ing) Day, инициативата е част от събитията, посветени на "Европейската седмица на мобилността".

Фондация "Credo Bonum" е организатор на артистичното преобразяване, съобщава пресцентърът на Столична община и уточнява, че паркингът пред офиса й на ул. "Георги Бенковски" ще бъде превърнат в информационен център.

Роял, на който всеки ще може да посвири или да се снима, ще бъде разположен пред Софийската градска художествена галерия. На него през целия ден музиканти ще дават и безплатни уроци.

Син "слон" (арт инсталация) с червен балон ще могат да видят минаващите по ул. "Цар Иван Шишман". Проектът ще е съсед с друго паркомясто - парк/инг/ локацията на списание "Програмата".

Издателство „Ентусиаст" също е част от инициативата за преобразяването на местата за паркиране в нашата столица. То ще представи дизайн, който е вдъхновен от 50-годишнината на „Чарли и шоколадовата фабрика", неостаряващата книга на Роалд Дал. Ще има и работилница за деца, които ще оцветяват илюстрации на Куентин Блейк, изложба на детски рисунки, четене на интересни книги и други занимания за малки и големи.

PARK/ing/ Day, който се организира за четвърта поредна година, ще има мобилна културно-информационна спирка на атрактивен ретро двуетажен автобус. Превозното средство ще бъде паркирано на ул. "Георги Бенковски" и на втория му етаж ще има открита висяща градина с неповторима гледка към градинката зад Руската църква. Джаз музика на живо ще забавлява чакащите на спирката, които ще имат възможност да пия безплатна лимонада.

На ул. "Московска" 33, където се намира сградата на Столична община, ще се появи зелен/о/ парк/инг/ място.

Инициативата е подкрепена от Асоциация за развитие на София, Столичната община и "Център за градска мобилност" ЕАД.

Повече информация за инициативата може да намерите на официалната страница на PARK(ing) Day във Фейсбук.

Карта на всички локации от събитието може да видите на ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай