Велоразходки из София за Седмицата на мобилността

Велоразходки из София за Седмицата на мобилността | StandartNews.com

София. Отбелязваме Европейската седмица на мобилността с велоразходки в столицата на 18 и 20 септември. Те са организирани от сдружение "Велоразходка".

Първата велоразходка ще бъде из нощна София, съобщава пресцентърът на Столична община (СО). Любителите на движението с колело ще тръгнат от езерото Ариана в 20, 30 часа в четвъртък. "Неделята на колела" пък се казва предвидената разходка на 20 септември, която трябва да започне в 10.30 ч. от същото място.

Европейската седмицата на мобилността се провежда от 16 до 22 септември в редица европейски градове, сред които е и нашата столица. Тази година нейното мото е "Нашите улици, нашият избор".

Сдружение "Велоразходки" организира велосипедни разходки още от 2011 г. В тях се включват както начинаещи велосипедисти, така и тези, които имат по-голям опит, който могат да предадат на по-младите, съобщават още от СО. Една разходка на колело продължава около два часа и преминава по маршрут около 20 километра. Опитен водач винаги е начело на колоната.

В подкрепа на инициативата в София се движи и информационен ретро-трамвай, в който всеки може да получи информация за услугите на градския транспорт и проекти, свързани с градската мобилност, както и да се чуе и музика на живо от изпълнители от 144 СОУ. На 17 септември трамваят ще се движи от 16.00 до 19.00 ч. от пл. "Журналист" по ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо Ботев" до надлез "Надежда" - двупосочно.

Припомняме, че днес е празникът на София. В тази връзка в Народен театър „Иван Вазов" ще се състои церемония за връчване Наградите на СО за ярки постижения в областта на културата. Събитието стартира в 18, 30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай