16:03 ч.

30.06.16

1 мин.

1985

0

0

Разбиха незаконна дейност с лекарства във Велико Търново

от редактор Ваня Гъркова |

Разбиха незаконна дейност с лекарства във Велико Търново

Пресякоха незаконна дейност с лекарства във Велико Търново. Това е станало при специализирана операция на ДАНС, МВР, Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) и НАП, провела се на 28 юни в офиси на аптечна верига на територията на града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.


При проведените процесуално-следствени действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършвана дейност. Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност от ИАЛ. Посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. С последващата търговия с лекарствените продукти са извършвани и данъчни престъпления, обясниха от прокуратурата.


Стойността на нанесените щети на държавата се уточнява. Образувано е досъдебно производство на Специализирана прокуратура.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент