Разбиха незаконна дейност с лекарства във Велико Търново

Разбиха незаконна дейност с лекарства във Велико Търново | StandartNews.com

Пресякоха незаконна дейност с лекарства във Велико Търново. Това е станало при специализирана операция на ДАНС, МВР, Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) и НАП, провела се на 28 юни в офиси на аптечна верига на територията на града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

При проведените процесуално-следствени действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършвана дейност. Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност от ИАЛ. Посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. С последващата търговия с лекарствените продукти са извършвани и данъчни престъпления, обясниха от прокуратурата.

Стойността на нанесените щети на държавата се уточнява. Образувано е досъдебно производство на Специализирана прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай