Млад авджия простреля неволно приятел по време на лов

Млад авджия простреля неволно приятел по време на лов | StandartNews.com

Благоевград. 23-годишен ловец от санданското село Плоски бе прострелян по невнимание от свой приятел по време на лов в местността Сливи рид край селището. Инцидентът с Асен Н. станал към 07,30 часа в събота, докато ловувал с други двама свои приятели – Димитър А. и Любомир Т.

Младият ловец е транспортиран по спешност в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански, веднага е сформиран екип от медици, за да го оперират. Има опасност за живота му.

„Много нелепа случка. Димитър, който е набор на Асен, се подхлъзнал и неволно произвел изстрел с ловната си пушка. За нещастие куршумът уцелил Асен в дясната част на гръдния кош. С тях бил и Любомир. Той и Димитър качили ранения в джипа и го свалили до селото. После е прехвърлен в линейка и закаран в балницата в града", каза кметицата на Плоски София Джиджева. Тя бе категорична, че и тримата имат резрешителни, станали авджии с голям мерак. На местопроизшествието са пристигнали служители на полицията, за да извършат оглед. Оръжието, с което е стреляно, е иззето за експертиза. Извършителят е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

„Страхотни младежи са и тримата. Простреляният е студент в Благоевград, помага на баща си Йордан в отглеждането на стадо крави. С животновъдство се занимават Димитър и неговият баща. Дано Асен има късмет и се възстанови. Цялото село се молим за него", каза още кметицата на Плоски.

Полицията ще провери дали тримата млади авджии са имали разрешително за лов на пернат дивеч, който единствено е разрешен в момента. Другият вариант е да са излезли на бракониерски лов.

„Ловът на пернат дивеч бе открит на 9 август. Ако тогава се получили бележка от шефа на ловната дружинка Румен Димитров, то разрешителното им важи до края на този месец. Той е трябвало да им направи и инструктаж, но нямам връзка с него, за да съм наясно с този случай", каза секретарят на Ловно- рибарско дружество „Сокол 1920" в Сандански Димитър Филипов. Почти сигурно става въпрос за неспазване на мерките за безопасност в този случай, твърдят опитни ловци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай