12:00 ч.

19.08.18

1 мин.

0

0

0

Едно от най-невероятните места на Земята - ледените пещери Менденхол

от редактор |

Едно от най-невероятните места на Земята - ледените пещери Менденхол

Удивителна ледена картина се разкрива пред очите в югоизточна Аляска. Там се намира глетчерът Менденхол. Ледникът Менденхол е дълъг около 19 километра и се намира в долината, носеща същото име, на 20 километра от центъра на град Джуно в Югоизточна Аляска.


Още по-впечатляващи са ледените пещери, които се намират в самото сърце на ледника.


Ледените пещери Менденхол, Аляска, В ледените пещери Менденхол в Аляска водата тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кух ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят. Ледникът Менденхол е дълъг около 19 километра и се намира в долината, носеща същото име, на 20 километра от центъра на град Джуно в Югоизточна Аляска.


В ледените пещери Менденхол водата тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кухия ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят.


Необикновеният пейзаж е невероятно красив най-вече заради синия си цвят, който се образува от минералите и отразената слънчева светлина.


С всяка година леденият масив намалява поради глобалното затопляне, оставяйки след себе си красивото езеро Менденхол.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент