Откриха останки от НЛО в Сибир (ВИДЕО)

Откриха останки от НЛО в Сибир (ВИДЕО) | StandartNews.com

Москва. Тайнствен метален фрагмент, който според ентусиастите представлява останки от НЛО, бе открит в сибирската тайга. Той е с форма на купол, тежи около 300 кг и е направен от сребрист метал. Намерен е от 28-годишен местен жител, който го закарал до родното си село с помощта на съседи.

Експерти на "Роскосмос" установили, че куполът не е част от спътник или ракета и не е свързан с някоя позната космическа технология. Не е установена радиация в обекта и около него.
 
От НАСА се съгласяват с руските си колеги. Ник Джонсън, който ръководи офиса за орбиталните отломки, казва, че "обектът почти със сигурност не е свързан с космически кораб. Той също така не изглежда като част от стартирането на превозно средство, което е паднало от орбита.” От американската агенция са предпазливи и засега не изразяват мнение, като очакват по-добри снимки и точна дата на падането на обекта.
 
Засега е установено, че фрагментът е направен от титан и част от експертите смятат, че става въпрос за секретно военно съоръжение. Металният отломък остава под охраната на местната полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай