Преди смъртта си Стив Джобс четял писмо от Бил Гейтс

Преди смъртта си Стив Джобс четял писмо от Бил Гейтс | StandartNews.com

Лондон. Основателят на компанията "Епъл" Стив Джобс преди смъртта си е четял писмо от своя конкурент Бил Гейтс, създателя на корпорацията "Майкрософт", съобщи в. "Дейли телеграф".
Съпругата на Джобс Лора е намерила писмото на Гейтс на леглото на Джобс, край възглавницата му. Ако се съди по всичко, Джобс е препрочитал посланието през последните минути от живота си.

Бил Гейтс е потвърдил, че е написал писмо до Джобс преди смъртта му. По време на среща с учащи се в лондонска школа основателят на "Майкрософт" е разказал, че малко преди смъртта на Джобс му е изпратил прощално писмо. При това е подчертал, че не го е направил в знак на примирие, тъй като двамата никога не са враждували.

По думите на Гейтс в последното си писмо до Джобс той е писал, че Стив Джобс може да се гордее с приноса си в развитието на компютърните технологии и с това, че е успял да създаде компания като "Епъл". Писал е още, че е бил щастлив да се запознае със съпругата и с децата на Стив.

От своя страна съпругата на Джобс е помолила Гейтс да не чете биографията на мъжа си, написана от Уолтър Айзъксън. Тя е предупредила, че в книгата отношенията между двамата гении на дигиталната ера са показани в невярна светлина. В биографията Джобс е представен не само като гений, но и като човек със странни навици и възгледи върху живота. В книгата пише също, че Джобс е ненавиждал Гейтс.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай