Лейди Гага детронира кралица Елизабет

"Форбс" нареди певицата до Ангела Меркел и Мишел Обама

Лейди Гага детронира кралица Елизабет | StandartNews.com

Ню Йорк. Лейди Гага се нареди до най-влиятелните жени в бизнеса и политиката, изпреварвайки дори кралица Елизабет II. 26-годишната ексцентрична певица е най-младата в тазгодишната класация на "Форбс" за най-могъщите дами в света. Тя е с цели 12 позиции пред монарха на Великобритания.

Номер едно за втори път е Ангела Меркел. Следвана е от Хилари Клинтън, Дилма Русеф, Мелинда Гейтс, Джил Абрамсон, първата жена главен редактор на списание "New York Times". Мишел Обама, която водеше преди две години, е на 7-о място.

Не липсват имена и от модния свят. Дизайнерките Даян фон Фюрстенберг, Миуча Прада, главната редакторка на американския "Vogue" Анна Уинтър, изпълнителният директор на Burberry Ангела Арендс и бразилският супермодел Жизел Бюндхен също са в списъка. Даян фон Фюрстенберг (номер 33) изненадващо изпревари всемогъщата Уинтър (51). Прочутата стилистка печели точки и с втория си брак с медийния магнат и филантроп Бари Дилър, който е класиран на 804-о място в списъка със световните милиардери на "Форбс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай