Жената на Том Ханкс тайно в Смолян

Жената на Том Ханкс тайно в Смолян  | StandartNews.com

Смолян. Съпругата на звездата от Холивуд Том Ханкс - Рита Уилсън, е била в Смолян миналата седмица заедно с екип на американската телевизия NBС, написа смолянският otzvuk.net. Причината е филм, който NBC снима, свързан с корените на Рита. Както е известно, бащата на Рита - Алън Уилсън, е родопчанин от Смолян.

Екипът на Рита Уилсън бил в общината, където снимали регистрите, проучвайки миналото на баща й. Общинските служители, които съдействали на Рита Уилсън и NBС, отказаха подробности, тъй като са подписали декларации за конфиденциалност с телевизията.

Рожденото име на Рита Уилсън е Маргарита Ибрахимов. Родена е на 26 октомври 1956 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Нейният баща Алън Уилсън (Хасан Ибрахимов) е българомохамеданин от Смолян. Той почина миналата година на 89-годишна възраст. Последното желание на родопчанина бе на поклонението му в Лос Анджелис в православен храм каба гайда да свири родопска мелодия.

Бай Асен, както по нашенски го наричали българите в Лос Анджелис, посетил тайно България и Смолян преди две години. Медиите не разбраха, че тъстът на Том Ханкс е бил в родопския град. Той беше и човекът, който защити страната ни от невежестото на американците. Като гост на Опра Унфри той заяви: “Стига сте говорили за Унгария, Чехия, Полша. Толкова много им дадохте. Има една страна, която е най-великата, с най-чувствителния народ – България, страна, която вие през цялото време не разпознавате, стига сте й бъркали столицата.

”Рита Уилсън, която пък е православна християнка, афишира повече гръцкия си произход. Тя има десетки роли в киното, но нейният мегахит е филмът “Моята голяма гръцка сватба”, на който е продуцент. Говори се, че Хасан Ибрахимов е прототип на бай Юнал от сериала "Седем часа разлика".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай