"Безкрайна нощ" на езика на Шекспир

"Безкрайна нощ" на езика на Шекспир | StandartNews.com

Немското издание на книгата му "30 паунда" бе представено в Лайпциг, Берлин и Хамбург

Автобиографичният роман на Мартин Ралчевски вече може да се купи от "Амазон"

Тези дни дойде още една хубава новина за българската литература, сега от Англия. "Безкрайна нощ", първият роман на Мартин Ралчевски, излезе и на езика на Шекспир и вече може да се купи като електронна книга в "Амазон". Мартин, който от 6 години живее на Острова, сподели пред "Стандарт": "Безкрайна нощ" е автобиографична книга. Работих в представителен бижутериен магазин на булевард "Витоша". Тогава, обграден от безумно скъпите пръстени, колиета, часовници и прочие, за пръв път усетих колко ненужно и пагубно за душата е всичко това. Посрещах заможните клиенти, показвах и опаковах. Издържах само два месеца на грандоманската простащина на собственика. Даваше ни мизерни заплати, а той за 8 месеца си построи къща. Почувствах нужда да опиша всичко това и започнах - в почивките, пред нощта. Разказът е за това как англичанин търси себе си през целия живот. Въобще не предполагах тогава, че и аз някога ще отида в едно градче в Югозападна Англия, откъдето идва и той. Днес живея в Екситър".

Когато дава ръкописа на Светлозар Желев, тогава директор на "Сиела", той възкликва: "Потресен съм от идеята, дълбочината и таланта на автора. Това е един от най-добрите ръкописи, които съм чел през годините - оригинален, завършен и смазващ". Издават го през 2008-ма, а това помага на Мартин да повярва в себе си. От тогава романът е претърпял няколко тиража у нас поради читателското търсене. "Години наред нямах самочувствие какво мога и какво обичам да правя. Мислех се за без призвание, за изгубен. Ако Светлозар беше ми казал, че нямам талант, щях да зарежа всичко. Веднага след това написах и "Горски дух". "Полубогиня" пък е за непримиримостта към съдбата на бедно и миловидно португалско момиче. Животът й е низ от падения и възходи, пътешествия и обрати, но също така е зареден и с много вяра и почти безусловна любов", споделя писателят.

През лятото пък в Германия излезе романът му "30 паунда" (предложен у нас за номер 1 в жанра за 2013-та) и бе представен пред немската публика в Лайпциг, Берлин и Хамбург в присъствието на автора. "Тази книга е възникнала като живо свидетелство за чудесата Христови в днешно време у един от нас. Тя е създадена, за да посочи пътя към вярата на хората с духовни търсения", споделят от ръководството на Българската православна църква "Св. Кирил и Методий" в Хамбург, където е била една от премиерите.

Мартин Ралчевски е богослов и географ по образование. Чудесен разказвач е на тъжни истории, в които има философия, много упование и доброта. Публикувал е още романите "Измама" и "Емигранти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай