Разстреляха лихвар и бодигарда му с 30 куршума

Жена се бори за живота си в болницата, мъжът й също е ранен

Разстреляха лихвар и бодигарда му с 30 куршума | StandartNews.com

Разлог. Лихварят Васил Донев - Доневио и неговият спътник Бинко Робов - Бината са били застреляни в джип "Мицубиши Паджеро" на пътя Разлог - Баня тази сутрин. Двамата им спътници - мъж и жена, също са простреляни. Те са откарани в болница, като Емине Кьосова е по-тежко ранена и е с опасност за живота, съобщиха от МВР. Тя е с 8 огнестрелни рани и в момента я оперират. Вероятно е стреляно с автомат "Калашников".

Около 8,00 ч тази сутрин в полицията е подаден сигнал за пътно произшествие на пътя Разлог – Баня. При пристигането си органите на реда открили труповете на двама мъже и тежко ранените им спътници.

49-годишният Васил Донев има недвижими имоти в село Баня и Разлог. Преди месец Донев беше задържан при акция на ГДБОП заради лихварство и рекет. Той е брат на общинската съветничка от Банско Ася Рупчина. Другата жертва е неговият личен бодигард - Бината. Преди време Донев беше близък с братята Йордан и Иван Еринини, известни като Гипсовете в Банско. Големият Йордан беше задържин при акцията "Кокаиновите крале".

Емине Кьосова й Мирослав Кьосов, които са ранени, са семейство. Те са гледала животните на Донев в овчарника и краварника край града.

30 гилзи са открити на мястото на стрелбата.

“По следите на местопрестъплението става ясно, че мицубишито, в което са пътували четиримата, е било пресрещнато от друг автомобил. Стрелците, които са били минимум трима, най-вероятно четирима, са слезли от колата и са открили огън”, каза на пресконференция комисар Георги Костов, директор на ОД на МВР – Благоевград.

Тежко пострадалата Емине Кьосева е приета в изключително тежко състояние в болница с общо осем прострелни рани по цялото тяло, които са засегнали почти всички вътрешни органи - черва, далак, дробове, перикард на сърцето. Все още има опасност за живота й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай