НА ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Порожанов каза Да! На българските храни

НА ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Порожанов каза Да! На българските храни | StandartNews.com

Да! На българската храна, защото е вкусна. С тези думи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов даде старт на дискусията "Да! На българските храни" на вестник "Стандарт". За 12-та поредна година любимият вестник събра в навечерието на най-светлия християнски празник Великден представители на 50-те най-големи фирми в аграрния бизнес, за да обсъдят заедно с изпълнителната власт, представители на националния и европейския парламент и браншовите организации най-наболелите проблеми в сектора.

Сред най-дискутираните теми бяха развитието на общата селскостопанска политика, липсата на кадри в земеделието и двойният стандарт на храните.

Голямата тема - разпределението на средствата за общата селскостопанска политика отново ще бъде основата за подпомагане на земеделските производители. Заключенията на мартенското заседание вече са представени и чакаме резултати по тях, каза Порожанов.

Той изрази задоволството си, че само преди ден на срещата при премиера Бойко Борисов в диалог е постигнато разбирателство и един юридически проблем е бил отстранен и не се е превърнал в политически. Става дума за вчерашния диалог със земеделските производители, които според Порожанов са били принуждавани от закона да се регистрират като търговци на гориво, което води до допълнителни тежести и изисквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай