18:10 ч.

25.10.17

2 мин.

0

0

0
КРИБ-Перник с първи проект

Първия си спечелен проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" представи работодателското сдружение КРИБ-Перник. Разработката е с название "Знам какво, научи ме (покажи ми) как" и привлича като партньори на сдружението за осъществяването й Община Радомир и гръцката консултантска фирма "Ерикон" ЕООД.


С осигуреното финансиране от близо 200 хиляди лева за срок от 14 месеца ще се проучи гръцкия опит за реакция на бизнеса в условията на криза. Особено внимание ще се обърне на малки и микро фирми, които са най-потърпевши в тежка икономическа ситуация. Предприятия от Перник ще получат възможност да се представят на Солунския панаир.


Млади предприемачи от областта ще преминат през специално обичение и в края на проекта тримата от тях с най-добри бизнес планове ще могат да създадат собствена предприемаческа фирма, обясни ръководителят на проекта Елза Георгиева.


Общината в Радомир ще организира кръгла маса с участието на български и гръцки експерти и представители на местния бизнес. Администрацията ще се запознае с местни законодателни инициативи в Солун и ще осъществи партньорство и побратимяване с три гръцки общини.


Проектът ни дава възможност при максимално разумно и ефективно разходване на отпуснатите средства да проучим добри практики в Гърция и да ги приложим при нас, коментира председателят на КРИБ-Перник Георги Милев. Бизнесменът беше категоричен, че това е добра първа стъпка на сдружението в осъществяването на полезни за местната общност и за бизнеса проекти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент