Над милион лева за подземно шоу в Леденика

Студената пропаст става вариете, в което ще се играят спектакли

Над милион лева за подземно шоу в Леденика  | StandartNews.com

Пещерата Леденика се превръща в истинско подземно вариете. Посредством аудио- и светлинна хореография и специални ефекти в ледената пропаст ще се разиграват спектакли с най-атрактивните образувания от сталактити и сталакмити в нея. Те са наречени „Фея Леденика", „Вулканът" и „Водна магия", който ще е в езерото. То е известно с това, че сбъдва желанията на всеки, който хвърли монета в него. Посетителите ще могат да се насладят и на графично шоу. Осветлението в ледената пропаст пък ще бъде подменено с технология LED RGB.

Общината във Враца вече обяви конкурс за доставка на специалния софтуер, дизайна и експонирането на подземния атракцион. Прогнозната стойност на обществената поръчка, която е част от проекта „Леденика – туризъм без сезони" е 1 113 400 лева.

В срок своите оферти са подали столичните дружества „ВАХС" ЕООД, „Динакорд България" ЕООД, „Фактор-ТС" ЕООД, „Кейбъл Тех" ООД – Варна и Светослав Кадинов. Заради необходимостта от професионално оценяване на предложенията един от членовете на комисията е режисьорът Георги Врабчев, а като консултанти са привлечени фотографът Васил Врачовски и графичният дизайнер Ивайло Рацов.

Предвижда се вариететната програма да стартира още в началото на лятото. 5D киното в посетителския център край пещерата вече спечели стотици зрители. А екип от шестима аниматори се грижи за забавленията на деца и възрастни в развлекателния парк при Леденика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай