Хотелите за ученици с лекарски кабинет

Децата ще се къпят само в басейн, дълбок до 1,50 метра

Хотелите за ученици с лекарски кабинет | StandartNews.com

София. Хотелите, които искат да настаняват ученически групи за екскурзии и ваканции, задължително ще трябва да разполагат с оборудван медицински кабинет. Това е записано в новата наредба за ученическите пътувания, която е подготвена от министерството на икономиката.

В приложение към нея има и списък с 37 позиции за задължителните в кабинета консумативи и уреди. Хотелът трябва да разполага с широка палитра от лекарства за редица болежки като зъбобол, главоболие, нервно напрежение, менструални болки и хрема. Наличните лекарства трябва да свалят температура, да предотвратяват гадене и куп други болежки, които могат да изпитат учениците и техните придружители.

Кабинетът трябва да разполага с безопасни игли и ножица с тъпи върхове, пише още в наредбата. Задължителен е и уредът за обдишване. Хотелът, желаещ да настани ученици, трябва да има поне два входа с денонощна охрана, да има басейн, ресторант със санитарни възли до него, оборудвани помещения за допълнителни дейности и спортни терени. Към момента много малко хотели отговарят на всички условия, вписани в наредбата. Тя предвижда и правила за плуване по време на лагерите. Децата ще могат да влизат в басейн или море само при дълбочина до 1,50 метра. Територията, на която се къпят, трябва да е обозначена с оранжеви плаващи знаци. Задължително е присъствието на спасител, предварителен инструктаж за ползване на обезопасителни пояси и възглавници. На всяко дете пък трябва да се полагат между 2 и 4 кв. м площ за къпане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай