Наш дизайнер уши пикник рокля за Кейт

Катрин Мидълтън в роклята на нашия дизайнер

Наш дизайнер уши пикник рокля за Кейт | StandartNews.com

Херцогинята на Кеймбридж облече тоалет на Петър, който работи за "Еполин"

Петър Петров от Велики Преслав, завършил Техникума по облекло и хранене в Шумен, е младата надежда на модата във Виена, а от няколко дни неговото име влезе и във всички медии на Албиона. Защото херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън облече тоалет, сътворен от нашенеца. Съпругата на принц Уилям блесна в пролетна визия на един от всекидневните си кралски ангажименти с прасковено-червена карирана рокля на българския дизайнер. Както се случва често, аутфитът й отново предизвика внимание. Според "Венити феър" роклята е от актуалната колекция на "Епонин", базирана в Кенсингтън. От модната къща се дефинират като "вдъхновени от елегантните линии на 50-те и неочакваните стилове на 60-те." "Всяка дреха е проектирана и изработена в Лондон за жени, които търсят индивидуалност и желаят да бъдат едновременно шик и съвременни", пише на уебсайта на бранда. Освен че е модерна, роклята на Кейт е и изключително подходяща за предстоящия сезон. "Мидълтън изглежда се чувстваше спокойна и комфортна в това, което някои биха нарекли пикник шик визия", пише "Венити феър". "Фокс нюз" пък допълва: "Най-новата рокля на Кейт ни напомня одеяло за пикник. Но само кралска особа като Кейт може да направи така, че това уютно облекло да изглежда толкова елегантно".

И след тази публична изява се случи онова, което икономистите нарекоха "ефектът на Кейт", а именно - когато херцогинята се появи с някаква дреха, тя мигновено се разграбва в магазините и бутиците. Същото се случи и сега - "Епонин" отбелязаха над 100 поръчки.

Петър от 10 години живее и работи в Лондон. Учил е рисуване в Шуменския университет, а после - в Националния университет по технологии и дизайн в Киев. Между 2002-а и 2003-а се труди в родния си Велики Преслав като крояч във фирма "Бору стайл". После отива във "Вея елит" и "Сева фешън". Прави няколко успешни дамски модни колекции във Варна. Получава награда, след което се озовава в английската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай