Манолев: На пето място сме в Европа по ръст на износа - Икономика - Стандарт Нюз


10:41 ч.

27.11.17

2 мин.

0

3

0

Манолев: На пето място сме в Европа по ръст на износа

от редактор |

Манолев: На пето място сме в Европа по ръст на износа

По ръст на износа България е на пето място в Европа, икономическият ръст ще надмине 4%, което е двойно по-високо от средната стойност за ЕС, има увеличен експорт и сериозен интерес за инвестиции в България. Това заяви зам.-министъра на икономиката Александър Манолев по БНТ. Според него България има всички белези за растеж на икономиката, който се надява да се отрази в повишаването на доходите на хората.


Александър Манолев отбеляза, че от страните в ЕС България има най-голям износ към Германия и в частност към провинция Бавария, а от страните извън ЕС най-голям търговски партньор остава Турция.


"Ръстът е сериозен с всички европейски пазари, главно защото европейската икономика се развива по-добре от очакваното", категоричен беше Манолев.


България отбелязва и ръст на добавената стойност в производството. Според обяснението на Манолев този ръст означава, че българските компании са станали по-ефективни и със същия ресурс са произвели продукт с по-голяма стойност. Той допълни, че ръстът в това отношение е забележителен.


Александър Манолев отбеляза, че по ОП Иновации и конкурентноспособност са заделени 2,4 млрд. лв. за българския бизнес, като изпълнението на програмата е достигнало 65%. Според изчисленията му, на ден се изплащат по 500 хил. лв. на ден по програмата.


Тя включва финансова помощ за повишаване на дигитализацията на компаниите, енергийната ефективност, за оборудване. Стартъп компаниите също могат да кандидатстват по програмата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

роко · 13:37 · 09.12.2017
и българският лев поскъпна до биткойна
радев · 07:15 · 02.12.2017
продал едно агне повече от миналата година и отчел ръст 100%. колко е продал миналата година!?
Потребител · 15:56 · 27.11.2017
Как реагираха на тази новина световните борси? Котировките на златото и мазния гел промениха ли се? Какво е положението на Индианската фондова борса? Рипна ли индекса на деда Dow Jones и баба ти Nikke, както викат трънските борокерчета !!! Жалко! Мъка, много мъка има по тоя свят Господи !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент