Домусчиев: Живеем във време на безвластие

Домусчиев: Живеем във време на безвластие | StandartNews.com

Живеем във време на безвластие. Държавната администрация не работи, работи на ниски обороти. Всеки се оправдава с неработещо Народно събрание. Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

По думите му времената за бизнеса не са добри и това е лош знак към инвестициите.

"Ние сме против данъците. Необходима е реформа в образователната система. Протестираме срещу статуквото. Ръстът на инвестициите върви постоянно надолу. Желанието да се инвестира в България не е голямо. Последните 25 години не се направи нищо българската икономика да се върне на равнищата, които заслужава. Партиите не искат среща с КРИБ, единствено Марешки поиска такава", каза Домусчиев.

Той определи мотивите за ветото върху Закона за концесиите на президента Румен Радев като "смешни".

"6 месеца труд отиде в кошчето. Зарекъл съм да огранича инвестициите в България. КРИБ се противопостява на всичко, което не работи за развитие на българската икономика", поясни председателят на КРИБ.

Кирил Домусчиев уточни, че при ГЕРБ не са се направили съществени реформи - намаляване на бюрокрацията в администрацията, както и реформи в социалната сфера и сигурността.

"ГЕРБ положително намали тежестта с премахване на такса "Задължение към обществото", каза още Домусчиев.

Председателят на КРИБ допълни, че ако България няма да влиза в разходи, КРИБ е за диверсификация на доставките на Южен поток и за добри отношения с Русия. Кирил Домусчиев коментира и спорта.

"Не финансираме ЦСКА, търси се интрига. Нямаме отношения с Левски, ние сме конкуренти за титлата", каза още председателят на КРИБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай