Васил Велев: Работодателите са единни за реформи в енергетиката

Васил Велев: Работодателите са единни за реформи в енергетиката | StandartNews.com

В четирите работодателски организации КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ са заети 1,8 млн. души. Те изразяват обща позиция по въпросите за реформи в енергетиката и злоупотребите, кражбите и престъпните действия, които се случват в нея. Това каза председателят на АИКБ Васил Велев пред pik.bg в отговор на въпрос дали част от членове на КРИБ се опитват да създадат алтернативна асоциация в енергетиката.

В енергетиката са заети 25 000 души. 13 000 са в държавната енергетика, в ЕРП-та са около 7000, а в американските централи са 1000. Остават около 5000 души, които са заети в останалите предприятия в енергетиката. Съпоставете интересите на 1,8 млн. души, които защитават работодателските организации, с интересите на шепа хора, които продават енергия на непазарни цени, било то по дългосрочни договори какъвто е случаят с американските централи, било то от ВЕИ, заяви Велев. Какви интереси би защитавала една нова асоциация - на тези, които спазват законите или на тези, които са сключили престъпни договори, които водят до там, че държавата оказва помощ, несъвместима с правото на ЕС, тъй като няма политики за насърчаване на производството на ток от въглища, продължи той.

Освен това има такива, които произвеждат ток от слънцето през нощта, или са се присъединили в "12 часа без 1 минута", но след това половин година нищо не са произвели, и такива, които плащат милиони за юридически консултации и ги включват в инвестицията, която след това ние плащаме на преференциални цени, стана ясно от думите на Васил Велев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай