21:40 ч.

25.02.18

2 мин.

0

18

0

Гинка Върбакова: Не съм фасада на офшорка, а реален собственик

от редактор |

Гинка Върбакова: Не съм фасада на офшорка, а реален собственик

Фирмата, която купува ЧЕЗ, е 100% собственост на Гинка Върбакова. Пред Нова тв бизнесдамата категорично заяви, че не е фасада, даваща път на офшорка да придобие най-голямото Енергоразпределително предприятие /ЕРП/ в България.


„Аз съм крайният собственик. Това се вижда от Търговския регистър", заяви Гинка Върбакова.


На въпрос на водещия на "Здравей България" - Виктор Николаев, защо чешката държава е избрала именно нейната компания "Инерком", Върбакова отговаря: „Не мога да кажа защо са избрали нас. Това беше една дълга и много сложна процедура, в която се изискваха много финансови документи, които да гарантират кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да направим. Покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков кредит от международна банкова институция, която към момента не мога да разкрия".


Запитана как банката си гарантира, че обезпечава парите, Гинка Върбакова отвърна: „Практиката е при такъв вид финансиране да бъдат залагани акциите на дружеството".


Бизнесдамата призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, след като сделката беше обявена публично.


На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв начин в осъществяването на сделката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше категорична: „Цялата сделка се проведе под чешкото законодателство. Разговорите бяха в Прага. Българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка".


От интервю на Върбакова пред БТА пък става ясно, че юристът Милена Стоева, която е била част от мениджърския екип на ЧЕЗ, е поканена за председател на Съвета на директорите на


"Инерком България". Преди да напусне ЧЕЗ, Милена Стоева е била на отговорни позиции в дружеството. От Търговския регистър става ясно, че Стоева оглавява съвета на директорите на "Инерком България" на 8 февруари, а Гинка Върбакова е изпълнителен директор.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:19 · 27.02.2018
Каза Ошфорка а не Офшорка, явно е че фалшьорка
Потребител · 23:59 · 26.02.2018
Тази като e 20 г в eнeргeтиката ниакои да e чувал нeщичко за нeиа? Направо си си фасада а тази сдeлка вони
Потребител · 15:54 · 26.02.2018
Абе има ли още умни хора в БГ, който се правят на прости? или с други думи как може ГЕРБ да убеди цял народ, че банка дава такива заеми без проблем и на всеки?
А КУРНЕЛИЯ вместо да е опозиция е видно и от самолет, че иска да вземе мястото на ББ само и само да се облагодетелства лично
Радев · 10:16 · 26.02.2018
Путин е виновен?
Потребител · 08:41 · 26.02.2018
Припомням онзи ВИЦ за АДА, БЪЛГАРИТЕ И ДЯВОЛИТЕ. Огънят под казана с катран НА БЪЛГАРИТЕ почти угаснал, дяволите с лежат около него, защо? Защото ако мякой изпъпли, онези отдолу го дърпат в катрана! Причината по мое мнение е, че всички успели са ни трън в окото. Зависта ни разяжда, няма възмездие за архи крадците, няма морални авторитети, Демокрация! Не ме успокоява и това, чш някой, някъде не е извадил оръжие и е убил и ранил еди колко си невинни човека като в САЩ. Хора, МИСЛЕТЕ.
Потребител · 09:25 · 26.02.2018
@Потребител Става въпрос за национална безотговорност. Гинка не е реалния купувач. Тя не разбира нищо от тази дейност. С тази сделка, колко ще стане цената на ел.ток? Бизнесът свързан с националната сигурност, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е държавна собственост. И за развитието му трябва да се използва научен, финансов и експертен персонал. Бяха казали, че е сложен край на приватизацията. Гинка не е в състояние да поеме тази отговорност, не е добре да се товари тази жена с такива проблеми!
Потребител · 14:10 · 26.02.2018
@Потребител Простичък въпрос: Кой луд дава такъв размер, кредит. Какво до сега поевтиня. Спряха ли клишетата - национална сигурност (ми направете АЕЦ "Белене"), повишаване на цената (прочети онова в скобите). Не отричам правото на мнение, но не и смехотворните!
Потребител · 08:23 · 26.02.2018
Ей заради тая "Гинка" не си заслужава и един нормален и с интелект над 100 да остане в смешната тоалетна
Потребител · 05:33 · 26.02.2018
По това,коя e банката,която финансира щe станe яано кои e купувача!Първото съмнeниe e за Внeшторгбанк,с подeлeниeто си вав Виeна,второто която и да e друга банка,подплатeно с офшорни парични активи,на базата на която ти дават крeдит!При този вариянт e свинята Пeeвски и сдружeниeто с " нeстопанска цeл" ДПС!Само тои/тe могат да изваршат подобeн тип сдeлка!
Потребител · 05:16 · 26.02.2018
А аз лично,ако бях откраднал стотици милиони и ги бях ражвърлил по Каимановитe острови,никога,ама никога нe бих ги върнал обратно в Бг,чрeз офшорка!Трябва да си брутално тъп,за да инвeстираш тeзи пари в тази бeдна държава!По-скоро бих накупил 5* комплeкси в Доминиканитe,понe 4,5 за тeзи пари,които щe ти ги управлява Hyatt и на година щe пeчeлиш хeм повeчe,хeм бeз тормоз,хeм и бeз провeрки на служби!
Потребител · 19:06 · 26.02.2018
@Потребител A moge bi , istinskiyat kupova4 iska elektri4eskata companiya , sa da d'rpa konzite u nas, kogato mu se nalogi . V'smogni sa drugi motivi - teritoriya , vliuanie, natisk - drugite imana na directnata pe4alba.
Потребител · 02:54 · 26.02.2018
Личи си от самолет че Ганка е никой
Потребител · 22:27 · 25.02.2018
Kakva elitna grupa ot izpe4eni moshennizi: Posnava se s minist'ra, advokatkata prede na dva stana, slaga collateral the assets of the company sa da polu4i saem , koito e raspredelen megdu 4eshkite i b'lgarskite mafioti . Ne nyama vliyanie, no 4shkite nomenklaturi shte polu4at svoeto sa " prodagbata" na pravilniyat 4ovek. Vseki ima rolya - taya geniza e naeta da obere m'rmoreneto na horata i da skrie na4alnizite sad g'rba si.
Потребител · 21:56 · 25.02.2018
Добре ли чух? - "„Практиката е при такъв вид финансиране да бъдат залагани акциите на дружеството"Копирано от standartnews.com". Без коментар
Потребител · 00:58 · 26.02.2018
@Потребител Акциите на нейното дружество според новините са собственост на банката кедитор на който тя не е плащала вноските по задълженията с.Новия заем се дава срещу активите на ЧЕЗ, което значи ако си роднина и познаваш,правилните хора ставаш кредитен милиадер за един ден, след това можеш бързо да си изплатиш дълга към първата банка, и д продадеш отново компанията с печалба.След като нямаш уменията да управляваш дори собствената си компания която е пред фалит.
Потребител · 21:51 · 25.02.2018
Поканете и Нинова,тя е специалист по приватизация за дребни стотинки на печеливши предприятия и фирми,тя ще осигури и средства отнякъде,както за Техноимпекс- от заплатата си.
Потребител · 08:45 · 26.02.2018
@Потребител Непростимо е ОПРОСТЕНЧЕСТВОТО, непростимо е да се правиш на оригинален, но ГЛУПАК!
Потребител · 11:05 · 26.02.2018
@Потребител Истината боде...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент