12:02 ч.

12.08.12

2 мин.

2381

1

3

Експерт: Ще си платим с лихви замразените цени на храните

от Стандарт Нюз |

Експерт: Ще си платим с лихви замразените цени на храните
Снимка: economymagazine.bg

София. Цените на 10-те храни, които бяха замразени под натиска на кабинета, не е подходяща мярка, тъй като не е пазарна. Това каза пред economymagazine.bg Богомил Николов, председател на асоциация "Активни потребители". 


Преди седмица земеделският министър Мирослав Найденов се договори с две търговски вериги за застопоряване на цени на основни хранителни продукти. По-късно към тях се присъедини още една верига. 


"Рано или късно ще се плати за това, което сега изглежда един вид подарък. Подаръци в икономиката няма. Ако даден търговец поеме подобен ангажимент, то очаквам в някакъв следващ период да си избие това, което е вложил, за да замрази цените. Колкото по-бързо бъде прекратена тази практика, толкова по-добре. Единственото, което трябва да направи държавата е да съсредоточи усилията си да анализира къде по веригата няма достатъчно конкуренция, дали някъде не са се формирали картели или групи от големи прекупвачи особено на регионален принцип", казва Николов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:55 · 12.08.2012
Мдаа. Изкуственото задържане на цени не е добро, сигурно изкуственото надуване на цените е най-доброто за бедния българин?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент