Противоречиви мнения за увеличаване на здравната вноска


12:20 ч.

11.09.18

1 мин.

0

4

0

Яслите в страната - с остър недостиг на медицински сестри

от редактор |

Яслите в страната - с остър недостиг на медицински сестри

Кризата с медицинските сестри удари и детските ясли у нас. Най-осезаем е недостигът в големите градове. Само в Пловдив се търсят повече от 100 медицински сестри.


В район "Северен" има нужда от над 20 здравни работнички, а в детската ясла „Палечка" спешно търсят две такива.


„Работата е изключително отговорна, изисква се много любов. От 3-4 години имаме наистина серизоен проблем. Ниското заплащане също е причина за недостига на персонал. Средната заплата е около 700 лева", каза в ефира на „Здравей, България" директорката на яслата Росица Станкова.


Тя допълни, че по-голямата част от персонала е в пенсионна възраст и трудно се справя с работата.


На въпроса дали е възможно да се стигне до затваряне на ясли, експертът Иван Дългъчев отговори, че към момента няма такава опасност, но това може да се случи след 5-6 години.


„Повечето студенти имат желание да работят най-вече в болници, за да натрупат стаж и да заминат в чужбина, където заплащането е в пъти по-високо", допълни експертът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 04:15 · 13.09.2018
Ами внесете от Швейцария
Потребител · 13:00 · 11.09.2018
Недостиг на квалифициран персонал- няма да изброявам. И СЪВСЕММ СКРОМНО СЕ КАЗВА ПРИЧИНАТА- НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ! А МИНИСТЪР ГОРАНОВ ЗАЯВВВА ЧЕ НА ЧИНОВНИЦИТЕ ( РАЗБИРАЙ МУТРИ И МУТРРСИ) ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.
Боко тикво неузряля не гони българите от България! Боко мутро дебелоглава не
настанявай чалми и негри в България!
Потребител · 12:56 · 11.09.2018
А защо мед. сестри трябва да работят в детски градини?? Те не са болнични заведения. там трябва да работят хора с педаг. образование , за да възпитават и учат децата. А ако някое дете има симптоми, че е болно да се извикат родителите или лекар, но общо взето на градина трябва да ходят здрави деца - иначе ако е болно може да разболее и останалите.Поне в другите държави е така.Мед сестра е на мястото си в болнично заведение.
Потребител · 12:34 · 11.09.2018
сестри. полицаи. военни. лекари. учители. не усещате ли че откакто влезнахме в ес страната е пред разпад. трябва да се разпадне ли за да го проумее народа. ЯВНО ТРЯБВА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент