Цветан Василев е пуснат от ареста

Цветан Василев е пуснат от ареста | StandartNews.com

Прокуратурата получи официално уведомление от сръбските власти за задържането му

София. Цветан Василев вече не е в ареста в Белград, но му е забранено да напуска настоящия си адрес. Това съобщи прокуратурата, която е получила официално уведомление от сръбските власти, че банкерът е бил задържан във вторник.

Паспортът на Василев е иззет, а самият той трябва да се явява пред сръбските власти всеки ден между 9 и 15 часа.

След получаването на уведомлението може да започне процедурата по екстрадиция на банкера.

Пълен текст на съобщението на прокуратурата:

На 17.09.2014г. в 07.26ч. в отдел „Международен" на ВКП бе получен факс от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество"-МВР, с който прокуратурата е уведомена за следното:

Обявеният за международно издирване с цел арест и екстрадиция български гражданин Цветан Радоев Василев е бил задържан на 16.09.2014г. в 09.00ч. /местно време/ от сръбските съдебни власти. В 12.00ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00ч."

Стандарт Нюз припомня, че Василев се предаде на сръбските власти малко преди да бъде арестуван във вторник.

Срещу него у нас върви дело за източване на 206 млн. лв. от КТБ. Наблюдаващият прокурор по делото Иван Гешев заяви, че по принцип минимум от 18 до 40 дни са нужни за екстрадиране на задържан зад граница у нас.

След като получи задочното обвинение, Василев бе обявен за издирване, включително и с червена бюлетина на Интерпол. Беше му издадена и европейска заповед за арест.

В началото на септември пък стана ясно, че Софийският градски съд е уважил искане на прокуратурата и комисията за конфискация и запор на почти цялото имущество на семейството му, което е записано в търговските регистри на негови лични фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай