18:25 ч.

27.08.18

2 мин.

0

3

0

Следствието влезе в сградата на изпълнителя на пътя „Трейс груп”

от редактори |

Следствието влезе в сградата на изпълнителя на пътя „Трейс груп”

Кадър: бТВ


Разследващи и жандармерия влязоха в сградата на „Трейс груп" в столичния кв. „Лозенец", съобщи бТВ. Именно тази фирма е отговаряла за трасето, на което се случи тежката катастрофа с автобус край Своге. Следователите изнесоха документация на фирмата, като служителите им са оказали пълно съдействие на разследващите.


От проверките на различните министерства, както и на прокуратурата, във връзка с катастрофата на автобус край Своге, при която загинаха 17 души, стана ясно, че „Трейс груп" е отговаряла за ремонта на трасето, където автобусът се е преобърнал. Те са били предупреждавани многократно от АПИ за лошото състояние на пътя и за нуждата да бъде извършен ремонт, но това така и не се е случило.


По-рано днес от фирмата разпространиха официална позиция, в която посочват, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.


По-късно „Трейс груп" изпратиха съобщение до медиите, в което посочват, че ще окажат пълно съдействие на разследването.
„Днес в централния офис на „Трейс Груп Холд" АД следователи от Национална следствена служба извършиха проверка във връзка с изнесените вчера данни от Главния прокурор, касаещи разследването на състоянието на Път II-16 Елисейна - Своге. Представители на Холдинга оказаха пълно съдействие на следователите, във връзка с набавяне на цялата необходима документация, касаеща проектирането, възлагането, изпълнението и приемането на обекта: „Проект Транзитни пътища V, ЛОТ 17, II-16 Мездра-Елисейна-Нови Искър". „Трейс Груп Холд" АД изразява готовност за цялостно съдействие на разследването", посочиха от фирмата.


Крайният срок, който са имали от фирмата да ремонтират пътя, е бил 15-и август. Ремонтът е завършен в края на 2016-а, след като продължава близо 4 години и струва 23 милиона евро. Скоро след края на ремонта обаче започват проблемите по пътя.


От фирмата отрекоха да имат вина за инцидента. В писмо до медиите от „Трейс Груп Холд" пишат, че асфалтовата настилка е положена през 2014-та, а пътят е пуснат в експлоатация същата година, въпреки че обектът е приет две години по-късно и затова не могат да носят отговорност как е поддържан в този период.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:16 · 28.08.2018
И ще констатира както и при Пееф , Бисеров и Доган че няма нищо нередно , малко прав за заблуда на народа и порциите се усвояват редовно или като заплати , или като подкупи или като икономии от материали при изпълнението на обществените поръчки. Нещата са от явни по явни- има хора за разстрел и за затвор а те щели да проверяват , с което да замажат народното недоволство... Докато ги търпи матряла така ще е .
Потребител · 23:58 · 27.08.2018
Полиция и АПи вършат работа по пътищата само при показни акции. И как строител отговаря само 2 години за построеното? Това да не ви е миксер или телевизор(които процъфтяващата българска икономика не може да произведе).
Потребител · 20:02 · 27.08.2018
липсва контрол на пътя-мвр е неспособно да упражнява такъв контрол; мвр министъра броял жертвите на пътя; нужни са служители на пътя, камерите не могат да предотвратят произшествията; липсва превенцията; господин военен министър на мвр-запознат ли сте с пътната обстановка в страната, защо не се спират мпс с шум над допустимите норми, защо липсват служители на пътна полиция в невралгичните места, защо, защо, вие господин министър сте виновен за пътно транспортните произшествия-нямате никаквя представа от разстановка на силите
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент