Прокуратурата проверява безчинства в болницата в "Овча купел"

Прокуратурата проверява безчинства в болницата в "Овча купел" | StandartNews.com

С днешна дата е възложена проверка след сигнала за болницата в „Овча купел". Това каза зам.-районният прокурор Невена Зартова и говорител на Софийска районна прокуратура, цитирана от БГНЕС. Проверката ще я извърши СДВР, уточни още Невена Зартова.

Сигналът до Софийска районна прокуратура е озаглавен „спешно!!!" и подписан от легитимния изпълнителен директор на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ Йордан Иванчев. Една от най-апетитните и все още неразграбени болници – тази в „Овча купел", е в тотална безтегловност поради нахлуването в директорския кабинет на доктор Антон Живков, без той да е вписан в Търговския регистър, а д-р Иванчев не е освобождаван и не е уведомяван за никаква смяна.

Живков, който твърди, че е изпратен лично от здравния министър Кирил Ананиев, започва да се разпорежда в болничното заведение. На 12 април Антон Живков, под предлог, че е новият директор, е взел ключа от директорския кабинет от охраната на болницата, влязъл вътре и придружен от една госпожа /по данни на охраната представена за икономическия директор – Петрана Лалева/ са започнали да ровят по документацията в кабинета. „Когато отидох на работа, не бях допуснат в кабинета си, въпреки че все още съм Изпълнителен директор", посочва д-р Иванчев в сигнала до прокуратурата.

В продължение на няколко дни в лечебното заведение се извършват абсолютни беззакония – „ровят се документи, борави се с лични данни на персонал, назначават се хора без правно основание, подписват се фактури без представителна власт.

Живков е отправял заплахи към персонала и още какво ли не, заплашва го с уволнение, което силно е обезпокоило служителите в болницата", алармира още Иванчев в спешния сигнал. „Искам да подчертая категорично, че приемо-предаване с въпросното лице не е направено. Възможно е да са унищожени документи или манипулирани счетоводни данни предвид факта, че до 15 число се подават справки до МЗ, СРЗИ и НАП, не мога да нося отговорност какво точно е написано и какво е подадено. Освен това съм силно обезпокоен и за годишното счетоводно приключване, тъй като до 25 число на месец април лечебното заведение трябва да представи в МЗ годишния финансов отчет. Притеснявам се и от това, че лицето Живков без представителна власт е съставил и подписал фактура за извършена дейност по договор с НЗОК, който може да доведе до незаплащане на НЗОК на извършената от болницата дейност. Сам по себе си само този факт може да доведе лечебното заведение до фалит в рамките на месец", алармира Иванчев и настоява за предприемане на незабавни мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай