Девет от задържаните служители на ДАИ - Благоевград остават в ареста

Девет от задържаните служители на ДАИ - Благоевград остават в ареста | StandartNews.com

Девет от задържаните вчера служители на "Автомобилна администрация" (ДАИ) в Благоевград остават в ареста, съобщи БНР.

При акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП над 10 работещи в контролната транспортна институция бяха отведени с белезници в полицията.

Сред освободените е началникът на контролното звено Бойко Ханджийски, спряган за директор на областната структура, която близо две години няма постоянен ръководител.

До късно снощи са продължили процесуално-следствените действия на спецорганите по събиране на доказателства за дейността на организираната престъпна група в ДАИ, която е вземала подкупи от транспортни фирми, за да не издава актове за нарушения и наказателни постановления.

По непотвърдена информация екипи на ГДБОП са извършили проверки в две счетоводни къщи на територията на град Петрич, които обработвали документи на транспортни фирми, предимно гръцки.

Очаква се по-късно днес на пресконференция Специализираната прокуратура да даде повече информация по акцията "Антикорупция" в "Автомобилна администрация".

По случая със задържаните служители на ДАИ-Благоевград са използвани специални разузнавателни средства, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Европарламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай