Златева: Председателството на ЕС е абсолютен преоритет

Ще запознаем Европа с историята и културата на София, обяви вицепремиерът

Златева: Председателството на ЕС е абсолютен преоритет | StandartNews.com

Предстоящото председателство на ЕС е абсолютен приоритет за служебния кабинет, обяви пред БНР вицепремиерът Деница Златева. Тя разкри, че до няколко дни ще бъде изготвен подробен анализ, за да се види къде изоставаме в момента и да се избегне закъснение.

"България получава ежедневна подкрепа от структурите на Съвета на ЕС в Брюксел. Оценката, която получаваме за напредъка по съвместната политическа програма на Естония, България и Австрия, е висока. По време на председателството ни ще има запомнящи се национални инициативи", заяви Златева. 

От ЕС ще пратят и специален експерт, който ще бъде връзка между София и Брюксел. "Сериозно внимание обръщаме на това екипите както на експертно, така и на политическо ниво, да бъдат много добре обучени навреме. Съвместно с Дирекция „Модернизация на администрацията" на Министерския съвет ще работим активно, за да гарантираме оптимален капацитет и условия за експертите, които подготвят председателството", продължи служебният вицепремиер. 

В най-скоро време ще бъдат подсилени екипите, които следят за ремонта в ВДК. „През 2018 г. България не само ще председателства заседания, но и ще запознае европейските граждани в най-големите столици на ЕС с културата и историята си", завърши Златева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай