"Воля" удари рамо на правителството

"Воля" удари рамо на правителството | StandartNews.com

"Воля" удари рамо на правителството и обеща да гласува против вода на недоверие.

"Ще гласувам „против" вота на недоверие, както бих гласуваха „против" вот на доверие към кабинета, каза депутатът от "Воля" Кръстина Таскова време на дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов" 3 за провала му в борбата с корупцията.

„Очаквах конкретни ясни примери, доказателства за корупция, а не празни приказки", каза Таскова. По думите й един конструктивен вот на недоверие се изразява в това, че трябва да имаш алтернативен министър-председател. „Единствената група, която може да предложи алтернативен министър-председател е „Воля", каза Таскова. „Г-жо Нинова вие с коя част вкарахте вота на недоверие? С тази, която приватизираше със СДС или с тази, която толерираше корупцията в БСП?", обърна се депутатът към лидера на БСП Корнелия Нинова.

След изказването на Кръстина Таскова лидерът на "Воля" Веселин Марешки развя плакат от трибуната: "Национално освободително движение за чиста и свята република". Марешки се обърна към БСП и ДПС: "Сега ви даваме още една възможност. Последвайте ни. Не вотът на недоверие е начинът, по който ние да водим тази борба с корупцията", заяви Марешки и ги призова да не подкрепят вота на недоверие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай