ВОЛЯ спаси Сидеров

Марешки настоя ДАНС да проверява всеки проектозакон, внесен от ВМРО

ВОЛЯ спаси Сидеров | StandartNews.com

Веселин Марешки светкавично се намеси в скандал между Обединените патриоти, при който е пострадал лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Научавайки за бой в парламентарната стая на Обединените патриоти, зам.-председателят на Народното събрание Марешки веднага предотврати по-нататъшния скандал в малката коалиция и защити Сидеров. „Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание. Ние от ВОЛЯ винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече във висшата институция, каквато е парламентът", коментира Марешки. "ПГ на ВОЛЯ се разграничава от всякакви хулигански прояви в НС. Случилото се е поредното доказателство, че ВОЛЯ е различната партия в парламента и с присъствието си показа нов стил и морал в политиката. Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията на ВОЛЯ, че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени", допълни лидерът на ВОЛЯ.

Малко по-рано днес ВОЛЯ настоя ДАНС да проверява всеки проектозакон, внесен от ВМРО.
"Напоследък всички проблеми около проектозакони са свързани с предложения на партията на вицепремиера Каракачанов - ВМРО. Така стана с горивата, така стана и с промените в закона за приватизацията и следприватизационен контрол. Същото се получи и с лобисткото предложение на Каракачанов за връчване на орден „Стара планина" на скандален бизнесмен, което и обществото, и медиите определиха като политическо самоубийство, базирано евентуално на корупционен интерес. Обикновено сред практични идеи и с привидно добри намерения, ВМРО вкарва спорни текстове, които обслужват някакви други интереси, само не и тези на народа", заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки.
Затова от партията му излизат с предложение от есента всяка законодателна инициатива на ВМРО предварително да се проверява от ДАНС за обслужване на задкулисни интереси и лобиране в ущърб на българските граждани. „Една такава мярка още на ниво комисии би спестила загуба на парламентарно време и ще помогне много да се осветяват своевременно всички опити за прокарване на вредни и опасни за обществото законови поправки на ВМРО", категоричен е Веселин Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай