ВЪВ ВАРНА. Туск: Турция не трябва да уронва човешките права

ВЪВ ВАРНА. Туск: Турция не трябва да уронва човешките права | StandartNews.com

По темата за бежанците Турция и ЕС остават много близки партньори. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Той отбеляза, че Турция трябва да поеме по пътя на поддържане на демократичните стандарти. Разбираме, че Турция пострада много от опита за преврат и последващите събития, които се случиха. Искаме да окуражим Турция да работи със Съвета на Европа и да не се уронват човешките права. „Турция трябва да спазва демократичните стандарти. Искаме да окуражим Турция да работи със Съвета на Европа и да не уронва човешките права", заяви Туск.

Той заяви, че все още съществуват притеснения на някои от действията на Турция в Егейско море и задържането на граждани на ЕС. „Кипър има право да проучва своите ресурси. Това е изключително важно и по линията на успешното обединяване на Кипър, за да могат да се постигнат добри отношения между Кипър и Турция, между Гърция и Турция", подчерта Туск.

ЕС е изразил притеснения от някои действия на Турция в Африн и Сирия. Туск заяви, че ЕС иска да поддържа партньорството и заяви, че лично е ангажиран с партньорството с Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай